Aiotko ottaa lainaa veronpalautusta vastaan?

7.5.2012

Pikalainayhtiöt markkinoivat parhaillaan lainaa veronpalautuksia vastaan. Verohallinto muistuttaa ihmisiä tiedotteessaan tähän liittyvistä riskeistä.

Et voi olla täysin varma siitä, että veroehdotuksessasi ilmoitettu summa on käytettävissä lainan takaisinmaksuun joulukuussa. Esitäytetyn ilmoituksen veronpalautuksen määrä ei ole lopullinen, vaan verotus valmistuu vasta syksyllä. Tarkka maksupäiväkään ei ole vielä tiedossa.
Jos sinulla on aiemmilta vuosilta verovelkaa, palautusrahat menevät aina ensisijaisesti suoraan niiden kuittaamiseen. Samoin, jos sinulla on velkoja ulosotossa, palautukset tilitetään suoraan ulosottoon. Huomaa myös, että kaikki velkojat eivät peri velkojaan ulosoton kautta jatkuvasti, vaan perintä aktivoituu juuri veronpalautusten aikaan. Vaikka ulosotossa ei siis olekaan nyt mitään, voi tilanne olla toinen joulukuussa eikä palautusraha riitäkään pikavipin poismaksuun. Asian voi tarkistaa ulosottovirastosta.
Verottajalle on mahdollista ilmoittaa pikalainayhtiön tilinumero, jolloin lainan maksu hoituu automaattisesti joulukuussa. On kuitenkin hyvä muistaa, että tuo ilmoitettu tilinumero säilyy verottajalla tiliyhteystietona myös jatkossa, ellet vaihda sitä.
 

Tiedote Verohallinnon verkkosivuilla